Een auto importeren doe je zo

Een auto importeren is een optie waar relatief weinig mensen voor kiezen. Er zijn weinig mensen die hun auto nieuw kopen, de meeste mensen kiezen voor een leaseauto of rijden een tweedehands auto. Logisch natuurlijk, want dit is veel goedkoper. Wist je echter ook dat zo een tweedehands auto vaak nog veel goedkoper kan wanneer je deze importeert? Zo betaalt de gemiddelde Duitser bijvoorbeeld veel minder voor een auto dan wij. Het is dan ook helemaal geen slecht idee om je auto in Duitsland aan te schaffen. Waarom veel mensen dit toch maar niet doen? Omdat er erg veel bij komt kijken en er wel een aantal kosten aan vastzitten. Desondanks zal je wanneer je een auto importeert bijna altijd goedkoper uit zijn. Het is dus een goed idee om een auto te importeren, maar je moet wel weten hoe dit moet. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder!

Extra kosten bij een auto importeren

Een gebruikte auto importeren uit Duitsland hoeft helemaal niet duur te zijn. Toch zitten hier wel een aantal kosten aan vast en moet je hier natuurlijk wel rekening mee houden. Zo zal je bijvoorbeeld BTW moeten betalen, maar ook BPM. Daarnaast moet je bijvoorbeeld ook rekening houden met douanekosten, vervoerskosten en de kosten voor het keuren van de auto. Zo moet je de auto bijvoorbeeld ook laten keuren bij het RDW. Het is een flinke lijst met verschillende soorten kosten, maar meestal valt het totaal best mee. Je moet echter wel heel wat regelen! Dit kan je echter ook geheel overlaten aan een expert.

Het kiezen van een mooie auto

Voordat je een auto laat importeren, zal je natuurlijk eerst een auto moeten vinden. Gelukkig is dit helemaal niet zo moeilijk. Je bezoekt simpelweg een Duitse marktplaats website en je kiest er een auto uit. Natuurlijk gaat hier wel vrij veel tijd insteken, aangezien je de auto ook nog moet bezichtigen etc. Je wilt natuurlijk niet dat je een auto importeert die achteraf toch niet zo goed is! Een auto importeren uit Amerika is weer veel lastiger dan het importeren van een auto uit Duitsland of Zweden. Dit komt doordat het importeren van een auto vanuit de EU relatief gemakkelijk is. Gelukkig is Duitsland een perfect land om mooie auto’s te vinden. De meeste geïmporteerde auto’s in Nederland komen dan ook uit Duitsland. Er zijn natuurlijk heel wat mooie Duitse automerken die in het buurland een stuk goedkoper zijn dan hier.

Hulp bij een auto importeren

Wil jij een auto importeren, maar weet je niet precies hoe? Dan is het verstandig om het bedrijf Easy Import eens te benaderen. Dit is een bedrijf dat Nederlanders helpt om auto’s te importeren uit het buitenland. Wil jij bijvoorbeeld een goede auto importeren uit een buurland? Dan kan Easy Import jou hier perfect bij helpen. Dit bedrijf ontneemt je al je zorgen, waardoor jij gerust een auto kan importeren uit het buitenland. Ben jij benieuwd naar het bedrijf? Kijk dan eens op de website.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*